Gerard Piqué
Kroz investicijsku grupu Kosmos ulaže milijarde u nogomet i tenis
Manager.ba/Bljesak.info Svijet 13 prosinca, 2018

Jedan od velikana Barcelone u zadnjem desetljeću, Gerard Piqué (31), pokazuje zavidan dar za biznis, odnosno u kojem će smjeru ići njegove aktivnosti nakon završetka aktivne nogometne karijere.

Piqué namjerava kupiti amaterski nogometni klub FC Andorra, piše „Diari d' Andorra“, s namjerom da ga pretvori u profesionalno sportsko društvo.

On s Andorrom želi napraviti nešto slično postignućima katalonskog kluba Llagostera, koji se u devet godina čak šest puta uspio popeti u viši rang natjecanja.

Llagostera je u sezoni 2014/2015. igrala u drugoj španjolskoj ligi, što je bilo njihovo najbolje postignuće u povijesti kluba, a trenutačno su trećeligaši.

Piquéu za kupovinu FC Andorre nedostaje još nekoliko suglasnosti, navodi list, ali su svi pregovori u završnoj fazi.

Piquéova investicijska grupa „Kosmos“ će preuzeti dugovanja Andorre (200.000 eura) i postaviti novi menadžment kluba, a Piqué namjerava dovesti trenera koji bi imao Barcin DNA i filozofiju nogometa.

Barcelonin stoper je prije nekoliko tjedana u razgovoru za L'Equipe već najavio dva svoja projekta za budućnost, od kojih je jedan kupovina nekog nogometnog kluba.

Drugi njegov projekt odnosi se na moguće pokretanje potpuno novog nogometnog natjecanja, kazao je pritom.

Piqué je u biznisu od 2015. godine, kad je postao suosnivačem i šefom „Kosmos Holdinga“.

S njim je u partnerstvu japanski milijarder Hiroshi Mikitani, šef koncerna Rakuten, koji je sponzor Barcelone.

Mikitani je i predsjednik japanskog nogometnog kluba Vissel Kobe, za kojeg igraju neki poznati europski nogometaši, kao što su Andres Inisesta, David Villa i Lukas Podolski.

Među investitorima Kosmos Holdinga je i američki milijarder Larry Ellison (Oracle), koji je između ostalog i vlasnik ATP turnira Indian Wells.

Iz tog razloga je prilično jasno i zašto je Kosmos sve više prisutan u tenisu (Davis Cup), a Piquéova investicijska grupa namjerava u narednih 25 godina u tenis investirati tri milijarde dolara.

Koliko će novca biti uloženo u Piquéov najnoviji nogometni projekt, odnosno preuzimanje amaterskog kluba, još nije poznato.

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce