GODIŠNJICA POSLOVANJA
DUGA IDEAL: Kao poslodavac dajemo motiv mladima da ostanu ovdje
Manager.ba BiH 17 kolovoza, 2018
Duga Ideal
Izvor fotografije:
Duga Ideal

Duga Ideal, jedan od vodećih retail-era proizvoda i materijala za gradnju u dobojsko – zeničkoj regiji, svečano je obilježila 12 godina poslovanja na lokaciji u Mravićima, Doboj Jug.

U rekonstrukciju i modernizaciju novog prodajnog objekta prošle godine investirano je 1.130.000 KM, što je za rezultat imalo povećanje zaposlenih za 70%, a broja kupaca za 17%.

Kompanija je dobila 80 novih partnera, kako građevinskih firmi, tako i proizvođača poluproizvoda koji se redovno opskrbljuju u Dugi Ideal. 

 

 

“Ova lokacija na M17 omogućila je prije 12 godina preokret u strategiji poslovanja što je bitno uticalo na rast i razvoj kompanije.

Ostvaren je niz uspješnih poslovnih odnosa sa firmama, arhitektima i stanovništvom ove regije, što je rezultiralo zajedničkom realizacijom niza zanimljivih građevinskim projekata.

Također, naša posvećenost klijentu doprinijela je tome da je veliki broj privatnih kuća i stanova dobio novi izgled uz pomoć naših prodajnih savjetnika, na šta smo veoma ponosni.

Danas smo ugostili prijatelje, poslovne partnere, arhitekte i izvođače radova, kako bi se u uz druženje u jednoj ugodnoj atmosferi zahvalili na povjerenju”, izjavila je Alma Kadić direktorica kompanije Duga Ideal.

 

 

Kadić je dodala da je osim u objekte Duga Ideal značajno investirala i u ljudske resurse, kako bi upravljanje procesima u organizaciji bilo još efikasnije.

“Postali smo jedan od poželjnijih poslodavaca u ovoj regiji. Dokazali smo da smo perspektivna kompanija, mlad tim, i kompanija koja nudi mogućnost stalnih edukacija i usavršavanja u struci, te napredovanja u poslu.

Imamo ugodno radno okruženje. Uvjereni smo da kao poslodavac dajemo motiv mladima da ostanu ovdje, i da ne idu vani”, kazala je Kadić.

Do sljedeće godišnjice, Duga Ideal će raditi na upotpunjenju asortimana, sa još većim fokusom na brigu o kupcima, po čemu je ovaj retail-er postao prepoznatljiv. 

 

Duga Ideal uspješno posluje duže od 30 godina

 

Kompanija raspolaže sa dva prodajna objekta u Doboju i Doboj Jugu, laboratorijem i odjelom za razvoj vlastitih brandova.

Sa 1.800 m2 savremeno uređenog prodajnog prostora i 7.000 artikala u prodajnom objektu koji se nalazi u Mravićima na M17, Duga Ideal je postala jedan od najbolje opremljenih trgovačkih kompanija u dobojsko – zeničkoj regiji, specijaliziranih za boje, lakove, fasade, keramiku, grijne i vodoinstalacione sisteme, kao i druge materijale i opremu za enterijere i eksterijere.

U skladu sa strateškim opredjeljenjem kompanije inovacijama i vlastitim brandovima kao što su: Activ, ThermoActiv, ThermoActiv professional, ActivPutz, FasActiv i drugi, Duga Ideal unaprjeđuje kvalitetu i tako doprinosi jačanju domaćeg tržišta. 

Neke od referenci Duge Ideal su isporuka boje za Papinu stolicu koja je namjenski pravljena 2015. kada je Papa Franjo bio u posjeti Bosni i Hercegovini, isporuka specijalnih materijala za sarajevsku Vijećnicu, profesionalna antikorozivna zaštita kompanije EFT-Dong Fang u Stanarima, kao i isporuke boja za automobilsku industriju Mercedes.

Povezani članci

1

2

Video
CRNI PONEDJELJAK
Najveći pad jednogodišnjeg tržišta u povijesti (1987.)
DOKUMENTARNI SERIJAL
"OUR PLANET": Coming Spring 2019.
JIM KWIK
Zašto samo 1% ljudi uspijeva u onome što zamisli?