KOMPANIJE
Atlantic grupa ostvarit će dobit iznad očekivanja
Manager.ba/tportal.hr Regija 19 prosinca, 2017

Zahvaljujući pozitivnim kretanjima na tržištu regije u Rusiji te strogoj kontroli troškova i rizika, Atlantic grupa u utorak je podigla svoja očekivanja profitabilnosti za 2017. godinu te sada očekuje dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) od 520 milijuna kuna ili 9,6 posto više nego lani.

Kako je priopćeno, ranija procjena EBITDA-e bila je na razini od 475 milijuna kuna.

U kompaniji očekuju i veći iznos dobiti prije poreza i kamata (EBIT), i to od 345 milijuna kuna, što je za 35 milijuna više nego se ranije procjenjivalo. EBIT-a bi tako u odnosu na 2016. godinu bila 12,1 posto veća.

"Do rasta navedenih razina profitabilnosti došlo je nastavno na povoljniji miks kupaca u odnosu na očekivanja, pozitivna gospodarska kretanja na tržištima regije i u Rusiji, postizanja veće efikasnosti ulaganja na tržištima te stroge kontrole troškova i rizika, pri čemu su najveći utjecaj imala povoljnija kretanja tečaja dolara i cijene sirove kave, kao i efikasno upravljanje tim rizicima", kaže se u priopćenju.

Ujedno, navode i da očekivani trošak kamata za 2017. godinu iznosi 55 milijuna kuna, nasuprot ranije objavljenom očekivanom trošku od 65 milijuna kuna. To predstavlja pad od 29,8 posto u odnosu na 2016. godinu, zahvaljujući povoljnijim kamatnim stopama kao rezultatom boljih operativnih rezultata i kontinuiranog razduživanja, ističu iz Atlantica.

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje