prodaja

Kako je propao pokušaj oživljavanja omiljenog bicikla SFRJ

Prije dvije godine povratak kultnog bicikla Pony popraćen je velikom medijskom pompom, ali je ta priča, čini se, završena.

BTC, jedan od dva partnera iz projekta već je digao ruke od Ponyja, a Gorenje koje je u to vrijeme računalo da će iskoristiti brend iz socijalizma, omiljen na prostoru bivše Jugoslavije, za pogon električnim motorom, navodno je pronašlo kupca za kompanju Gor kolesa, ali ne želi otkriti o kome je riječ.

 

Odustali od dokapitalizacije

 

Hrvatski

PRIME DAY: Amazon za 36 sati zaradio 2 milijarde dolara

Američka platforma za online trgovinu Amazon je tijekom promocijskog dana “Prime Day” zaradila između 1,5 milijardu i dvije milijarde dolara.

Kupci širom svijeta kupili su više od 100 milijuna proizvoda.

To je prouzrokovalo da akcije kompanije skoče za oko 0,5 posto u ranom trgovanju na Wall Streetu, na rekordan nivo od 1.858,88 dolara, prenosi Reuters.

Hrvatski

Kako su dva brata zaradila stotine miliona dolara na optimizmu

 

Pokušali su prodavati majice s apstraktnim dizajnom, ali to im nije baš išlo. Onda je braći Bertu i Johnu Jacobsu palo na pamet da, zbog svakodnevne poplave negativnih vijesti svuda oko njih, iskušaju tržište nudeći mu pozitivne poruke.

Otisnuli su najprije na majice poruku: Život je dobar (Life is Good), i biznis je krenuo kao lud, prenosi njihovu priču CNNMoney.

Hrvatski

Prodaje se nizozemska TV kuća koja je osmislila reality ‘Big Brother’

Nekoliko velikih produkcijskih kuća takmiči se u utrci za kupovinu holandske TV kuće, tvorca svjetski popularnog realityja “Big Brother” i poznate distopijske serije “Black Mirror”.

Neke od njih su njemački RTL i britanski ITV, poznat po emitiranju nagrađene serije “Downton Abbey” te američki “Liberty Global”, tvorac “Igara gladi”, “Sumrak sage”, “Slagalice strave” i serije “Momci s Madisona”. Osim njih, jedna od zainteresiranih kompanija je i Liberty Global američkog milijardera Johna Malonea koji u svom vlasništvu ima i Formulu 1.

Hrvatski

Pogon Fabrike obuće “Aida” Tuzla prodan za 3,5 miliona KM

Pogon Fabrike obuće “Aide u stečaju” Tuzla prodan je prošle sedmice po cijeni od 3,5 miliona KM što je znatno manje od dugovanja koje ova firma ima prema povjeriteljima.

Do sada je održano desetak neuspjelih prodaja s različitim iznosom cijene, a tuzlanski pogon kupio je “Intral BiH” koji se već nalazi u “Aidinim” pogonima i koji je investirao u njihovu obnovu.

Stečajni upravnik Mehmed Krainović pojasnio je da je pogon prodan na usmenom javnom nadmetanju, a na oglas su se prijavile ukupno četiri firme.

Hrvatski

Rekordna prodaja piva u Njemačkoj

Dobro vrijeme i dobar nogomet doveli su u svibnju do rekordne mjesečne prodaje piva u Njemačkoj.

"U svibnju smo imali najbolji mjesec u povijesti naše pivovare", kazao je Franz-Josef Weihrauch, glasnogovornik Krombachera.

Najveća njemačka pivovara prodala je u svibnju 65 milijuna litara piva.

Njezin manji suparnik Veltins prodao je 31,5 milijuna litara, što je deset posto više nego lanjskoga svibnja.

Hrvatski

Rast prodaje novih stanova u BiH, prosječna cijena 1.613 KM po kvadratu

U Bosni i Hercegovini je u prvom kvartalu ove godine prоdаno 615 nоvih stаnоvа što je u оdnоsu nа prvi kvartal prošle godine više za 27,9 posto, dok je u оdnоsu nа prоsјеčаn brој prоdаtih nоvih stаnоvа u 2017. manje zа 1,8 posto.

Po podacima Agencije za statistiku BiH, u porastu je i površina prоdаnih nоvih stаnоvа koja je u prvom kvartalu ove u оdnоsu nа prvi kvartal prošle gоdinе veća zа 33,1 posto, a u оdnоsu nа prоsјеčnu pоvršinu prоdаnih nоvih stаnоvа lani veća je zа 3,5 posto.

Hrvatski

Deset najskupljih vina na svijetu

Od kada je svijeta i vijeka čovječanstvo se oslanjalo na vino. U koju svrhu-svima nam je poznato. Kod kuće uz obitelj ili prijatelje, u različitim prilikama, za male ili velike proslave ili u vjerskim ceremonijama, vino je oduvijek bilo na našim stolovima.

Ponekad i bez jasne svrhe. Izgleda da je sve započelo negdje u istočnoj Europi, a postoje dokazi o proizvodnji vina još prije više od 8000 godina, kada je ispijanje vina bilo važna navika u cijelom Rimskom carstvu.

Hrvatski