GASTRO
BOB EXCLUSIVE: Elegantno-barokni stil hotela i restorana očarati će svakog gosta
Manager.ba Lifestyle 15 svibnja, 2018

Hotel Bob nalazi se u središtu prirode, u neposrednoj blizini Spomen parka Vraca, na samo nekoliko minuta vožnje od centra Sarajeva. Hotel u okviru svojih usluga nudi pregršt mogućnosti za odmor i relaksaciju. Restoran Exculsive sa otvorenom baštom predstavlja odličan izbor za poslovne ručkove, promocije, sve vrste druženja i proslava. 

Ulaskom u predvorje hotela, dočekati će Vas ljubazno osoblje, lagana glazba, kao i nesvakidašnji enterijer uređen u modernom stilu. O dugogodišnjem poslovanju ovog poznatog sarajevskog hotela, za Manager.ba govori magistar hotelijerstva i menadžmenta Luka Lopin.

 

Hotel Bob jedinstveni je kompleks u okviru kojeg posluje i restoran Bob Exclusive, kao i svečana sala Bob Exclusive. Restoran Bob je otvoren 1983. godine za potrebe Olimpijade, a kasnije je prerastao u kultno mjesto svih Sarajlija. 2017. godine restoran Bob u svom nazivu dobiva još jednu riječ Exclusive i potpuno je renoviran i urađen u baroknom stilu, tako da pojedini gosti stječu dojam da se nalaze u nekom bečkom restoranu. Sama lokacija je prednost jer se spomenuti objekt nalazi na samo nekoliko minuta od centra Sarajeva, a opet, smješten je u prirodnom okruženju prigradskog naselja glavnog grada.

Zašto posjetiti baš ovo mjesto? Čime posebno privlači svoje goste?

Poseban je jer je okružen prirodom, i kao kompleks je jedinstven jer je prava oaza za odmor. Razlog više zašto posjetiti Bob je činjenica da je usluga profesionalna, smještaj kvalitetan, a hrana vrhunska. 

Izniman hotelski doživljaj brojne će goste zasigurno ponovno vratiti na ovo mjesto. Koji su prostorni kapaciteti koji stoje na raspolaganju Vašim gostima?

Što se tiče samog hotela, na raspolaganju je 30 opremljenih soba kategorije 3 zvijezde.  

Koje specijalitete kuhinje mogu kušati gosti hotela? Gdje pronalazite inspiraciju za novu ponudu jela?

Trudimo se da svako jelo koje pripreme naši kuhari bude jedinstveno jer u samoj izradi sudjeluje veliki broj profesionalaca. Svakom jelu garancija kvalitete je potpis našeg šefa kuhinje. 

Koliko bh. ugostitelji implementiraju u izgradnju modernih hotela i restorana?

S porastom broja turističkih posjeta Bosni i Hercegovini, pojavila se potreba za otvaranjem novih hotela i restorana, a samim tim i potreba za profesionalnim pristupom u ugostiteljstvu.

                                                                                 Svečana sala 

Koliko pridajete edukciji osoblja i koliko Vam je važna kompetentnost osoba koje rade u hotelu?

Maksimalna pažnja je usmjerena ka radniku u smislu edukacije i obuke, i mislim da se kvaliteta usluge ne ogleda u enterijeru već u dovoljnom broju kvalitetnog osoblja.

Vaša definicija uspješnog ugostiteljstva? 

Moja definicija inače za bh. ugostiteljstvo je da je potrebno angažirati što više profesionalaca i kvalitetnih radnika te maksimalno posvetiti pažnju radniku. A definicija kroz posao je red, rad i disciplina.

O Autoru
Manager.ba